آموزش نصب دوربین مداربسته

نصب دوربین مداربسته یکی از مراحل مهم راه اندازی یک سیستم مداربسته است که باید به درستی انجام شود. قبل از اقدام به خرید و نصب دوربین مداربسته نکاتی همچون متراژ فضای مورد نظر، موقعیت درب های ورودی، تعداد دوربین مورد نیاز برای پوشش کامل محیط، نوع دوربین مورد نیاز و… را باید در نظر بگیرید. چرا که نوع دوربین مداربسته ای که انتخاب می کنید باید با نوع کاربری محیط شما مطابقت داشته باشد. در ادامه سعی می کنیم تا تمام نکات مربوط به نصب انواع دوربین مداربسته در محیط های گوناگون را مطرح کنیم.

اصول اولیه نصب دوربین مدار بسته

رعایت برخی از نکات مهم و ریز در هنگام نصب دوربین مداربسته در کاربری های مختلف مسکونی، اداری، تجاری و… بسیار ضروری است. این موضوع در نهایت هم می تواند باعث تمیزی کار انجام شده و هم باعث دوام بیشتر سیستم نصب شده خواهد شد.

1. در هنگام نصب دوربین مداربسته، کابل کشی باید به نحوی انجام شود که سیم و کابل ها در معرض دید نباشند. برای این منظور می توان از لوله فلکسی دوربین مدار بسته استفاده نمود. لوله فلکسی یک باکس پلاستیکی یا فلزیست که می توان کابل ها را درون آن قرار داد، به نحوی که به بیرون درز نکرده و دیده نشوند.

2. در هنگام جایگذاری دوربین در نقاط تعیین شده باید به این نکته توجه نمود که دوربین ها در زاویه ای درست نصب شوند تا برای مثال در معرض تابش نور مستقیم خورشید نباشند.

3. در هنگام نصب دوربین مداربسته دقت شود که مانعی بر سر راه آن نباشد تا دید آن را مختل کند. برای مثال ستون، گلدان، آویز و…

4. بهتر است دوربین مداربسته در جایی نصب شود که در معرض دید نباشد زیرا از لحاظ روانی ممکن است باعث ایجاد حساسیت شود.

5. بهتر است دوربین هایی را که در فضای خارجی نصب کرده اید تا حد امکان مستقیماً در معرض وزش باد و بارش باران قرار نگیرند.

6. دوربین مداربسته باید در ارتفاع مناسبی قرار گیرد تا از دسترس سارقین و افراد خرابکار دور باشد.

طراحی سیستم مدار بسته

نصب دوربین تحت شبکه تا حد زیادی با دوربین های آنالوگ با توجه به تفاوت کلی سیستم های آنها (سیستم مداربسته شبکه با سیستم آنالوگ)  متفاوت است. در زمان انتخاب دوربین های مداربسته و تجهیزات باید به برخی موارد که در نوع طراحی سیستم تاثیرگذارند، توجه کنید. دو عامل مهم که پیش از طراحی سیستم مداربسته باید در نظر بگیرید:

  • انتخاب نوع تغذیه دوربین های مداربسته
  • نوع ضبط و نوع دستگاه سرور

انتخاب نوع تغذیه دوربین های مداربسته

  • تغذیه دوربین ها به صورت POE: در این حالت دوربین ها از طریق کابل شبکه تغذیه می شوند. (برای اطلاعات دقیق مقاله دوربین مداربسته POE را مطالعه کنید)
  • تغذیه دوربین ها به صورت مستقل: در این حالت شما از منبع تغذیه مجزا و کابل برق برای تغذیه دوربین ها استفاده می کنید.

نوع ضبط و نوع دستگاه سرور

دومین عامل مهم در طراحی سیستم، نحوه ضبط و نوع دستگاه سرور است. در انتخاب هر کدام از گزینه های موجود  مزایا و معایبی وجود دارد. ساده ترین روش نصب سیستم مدار بسته شبکه است. به این ترتیب که تمام دوربین ها از طریق سوئیچ به NVR متصل می شوند. هارد در NVR نصب می شود و تصاویر با اتصال صفحه نمایش به دستگاه NVR مشاهده خواهد شد. این حالت بسیار به نصب سیستم مداربسته آنالوگ شبیه است.

اقدامات قبل و هنگام نصب سیستم مداربسته

  1. سوال از مشتری قبل از نصب دوربین مدار بسته. این کاری است که شرکت نصب دوربین مدار بسته حتی اگر قبلا با مشتری در مورد نیازش صحبت کرده باشد، پیش از نصب نیز مجددا مکان تمامی دوربین ها و شرایط آنها را با او چک می کند. در مورد نیازش و دلایل نصب هر دوربین برای او توضیح می دهد. این موضوع را برای خود مرور کنید.
  2. طرح بندی کلی از مسیرهای کابل کشی به دست آورید. محل هایی که باید سوراخ شوند یا حفر گردند را دقیقا مشخص کنید.
  3. امکان عبور کابل ها از هر مسیر را دقیقا چک کنید. مخصوصا در جاهایی که نیاز به سوراخ کردن است بهتر است ابتدا سوارخ کردن دیوارها را امکان سنجی کنید. در صورتی که اجرای تمامی مسیرها نهایی شد، به مرحله بعد بروید.
  4. کابل هر دوربین را از روی مسیر آن متراژ کرده و ببرید. برای هر دوربین باید یک کابل RG59 (در سیستم آنالوگ) یا کابل شبکه (در سیستم تحت شبکه) در نظر بگیرید. کابل برق می تواند به صورت مشترک برای دوربین ها استفاده شود یعنی در کل مسیر دوربین های شما تنها یک کابل برق وجود داشته باشد، و از آن انشعاب بگیرید. کمی اضافه در نظر گرفتن کابل بهتر از کوتاه بودن آنهاست. برای مسیرهای کوتاه 7 تا 10درصد و برای مسیرهای بلند 2 تا 5 درصد پرتی قابل قبول است.
  5. کابل ها را مرحله به مرحله درون داکت و لوله بیاندازید. این کار را ترجیحا از محل دوربین شروع کنید تا اضافه کابل به سمت DVR (دستگاه ضبط) منتقل شود.
  6. کابل ها را اندازه کنید. اضافه کابل ها را هم اندازه کنید و ببرید. در محل DVR مقداری کابل برای جابه جایی آینده نگه دارید.
  7. برای نصب آداپتور شما دو انتخاب دارید. اول استفاده از منبع تغذیه مرکزی و دوم استفاده از آداپتور جداگانه. این انتخاب تغییر زیادی در مسیرهای سیم کشی شما ایجاد نمی کند. هر روش مزایا و معایب خود را دارد اما سعی کنید برای محل های کوچک از منبع تغذیه مرکزی و برای محل های بزرگ از آداپتور جداگانه برای دوربین ها استفاده کنید. در صورت نصب آداپتور باید در کنار هر دوربین یک باکس پلاستیکی نیز پیچ کنید.
  8. دوربین ها را در محل مربوطه ببندید و فیش های آنها را وصل کنید.
  9. به محل DVR رفته و آن را وصل کنید. تمامی فیش ها را به DVR متصل کرده و برق سیستم را وصل کنید.
  10. در صورتی که تصویری از دوربین ها قابل مشاهده نیست سه حالت رایج وجود دارد. یا کابل تصویر قطع است. یا برق قطع است و یا دوربین خراب است. برای چک کردن دوربین جای آن را با یک دوربین دیگر عوض کنید. سپس برق را با ولت متر امتحان کنید یا IR دوربین را چک کنید. اگر هر دو سالم بودند احتمالا مشکل از کابل تصویر یا فیش های شماست. مسیر را چک و مشکل را حل کنید.
  11. در صورتی که تصویر تمامی دوربین ها را داشتید دوربین ها را یکی یکی تنظیم کنید. بهتر است تنظیم دوربین ها را در طول روز انجام دهید تا از محل نور در طول روز اطلاع داشته باشید و ضد نور در تصویر دوربین را ببنید.
  12. هارد را در دستگاه DVR نصب کنید. این کار بسیار ساده است. پیچ های دستگاه را باز کنید و قاب را کنار بگذارید. کابل SATA را از جعبه DVR پیدا کرده و به هارد وصل کنید. طرف دیگر کابل را به مادربرد دستگاه وصل کنید. دستگاه را روشن کنید و هارد را فرمت کنید.
  13. تنظیمات مرتبط با دستگاه مانند زمانبندی ضبط و تنظیمات نور را انجام دهید.