آنفولانزا
آشنایی با بیماریهای مرغ و روشهای درمان سنتی آنها را با شایع ترین بیماری در میان مرغها شروع میکنیم. آنفولانزای مرغی، بیماری خطرناکی است که احتمال سرایت آن به انسان هم وجود دارد. این بیماری در پاییز و زمستان به اوج خود میرسد و در صورت ابتلا، بخش بزرگ یا همه گله را درگیر میکند.
از آنجا که آمار تلفات مرغهای مبتلا به آنفولانزا بالا است، باید بلافاصله مرغهای بیمار را از گله جدا کنید. همچنین عامل بروز این بیماری، ویروس می باشد و در زمان بیماری دارو نمیتواند تاثیر چندانی بگذارد. برای درمان بهتر است که محیط مرغ را کاملا تمیز و ضد عفونی کرده و رطوبت و میزان جریان هوا را کنترل کنید. نور کافی نیز میتواند در بهبود حال مرغ بیمار، اثر گذار باشد.
در صورت تلف شدن مرغ، آن را در چاه تلفات دفن کرده و مراقب باشید که ویروس به محیط و سایر مرغها سرایت نکند.
برای پیشگری از ابتلای مرغ به آنفولانزای مرغی، واکسنهای تزریقی و خوراکی تهیه شده اند. توصیه می کنیم که پیش از شروع فصل سرما، مرغها را واکسینه نمایید.
مهمترین علائم بیماری در مرغ کدامند؟
علائمی همانند کم تحرکی، بی اشتهایی، مشکلات تنفسی، خس خس سینه، تنفس با دهان باز، ژولیدگی پرها، افتادگی بال ها، کز کردگی، اسهال سفید یا سبز، ترشحات بد بو، تورم صورت، اختلالات عصبی مثل دور خود پیچیدن و … ، فلج شدن، لرزش و هر نوع علامت غیر طبیعی دیگر نشان دهنده بیماری بوده و باید سریعا برای درمان آن اقدام کرد.
ایا بیماری مرغ به انسان هم سرایت میکند؟
بیماری هایی نظیر سالمونلوز، آنفولانزای طیور و برخی باکتری های عامل بیماری طیور میتوانند انسان ها را آلوده کنند. ولی شدت این بیماری ها در انسان ضعیف بوده و آنچنان خطرناک نیستند. به هر حال در زمان مواجه شدن با مرغ بیمار باید اصول بهداشتی را رعایت کرد.
آیا میتوان از تخم و گوشت مرغ بیمار خورد؟
خیر مصرف تخم و گوشت مرغ بیمار توصیه نمیشود چون میتواند باعث مسمومیت غذایی و مشکلات گوارشی شود.