بیماری برفک
مهمترین نکته در آشنایی با بیماریهای مرغ و روشهای درمان سنتی، کنترل بهداشت محل زندگی پرنده است. کثیف بودن محل زندگی، غذا یا آب آشامیدنی مرغ، احتمال بروز انواع بیماری از جمله بیماری برفک را افزایش میدهند.
بعضی افراد به واسطه اصراف نکردن، غذای مانده و فاسد را به مرغها میدهند. باکتریهایی که در غذای فاسد وجود دارند، وارد خون مرغ شده و آن را بیمار میکنند.
برفک یکی از بیماریهای شایعی است که در میان مرغهای خانگی و صنعتی دیده میشود. عامل بروز این بیماری، باکتریهای قارچی موجود در آب یا غذای مرغ هستند.
در صورت ابتلای پرنده به بیماری برفک، لکه های کوچک سفیدی روی گردن و بدن مرغ پدیدار میشوند. اگر این لکه ها را نادیده بگیرید، بیماری پیشرفت کرده و کم کم پرهای مرغ میشکنند.
پس از مشاهده علائم بیماری برفک، مرغ مبتلا را جدا کنید. محل زندگی مرغ را با اب و آهک بشویید و بدن آن را با محلول ضد قارچ ضد عفونی کنید.
با رعایت بهداشت محل زندگی پرنده و شست و شوی مرتب آن، بیماری رفع میشود. البته فراموش نکنید که پس از حمام دادن مرغ، پرهایش را با سشوار خشک کنید تا به بیماری جدیدی مبتلا نشود.