معرفی شغل برق کار

معرفی شغل برق کار

اگر کارهای فنی را به خوبی می توانید انجام دهید و به حوزه برق و الکترونیک علاقه دارید، شعغل برقکار  مناسب شماست.

برق کاری انجام کلیه امور مربوط به سیم کشی و برق منازل، ادارات، مراکز صنعتی و … می باشد.

برق کار متخصص در امر سیم‌کشی الکتریکی ساختمان‌ها، ماشین‌های ایستگاهی و تجهیزات مرتبط به آن‌ها است. برق کارها معمولا برق کار عمومی یا برق کار صنعتی هستند. برق کار عمومی با ساختمان ها اعم از مسکونی و اداری و تجاری بیشتر سروکار دارند. برق کار صنعتی با برق کاری سیستم های کارخانه ها درگیر هستند.

برق کار باید بسیار منظم و دقیق بوده و به جزئیات توجه نماید. همچنین باید به دستورالعمل های کاری موجود و مسایل ایمنی آگاهی کامل داشته باشد. مساله ایمنی در این شغل بسیار مهم و حیاتی بوده و برق کار باید با اصول و دستورالعمل های ایمنی به خوبی آشنا باشد و در حین کار از لباس و کفش مناسب استفاده کند. همچنین برق کار باید بتواند در ارتفاع به راحتی کار کرده و توان بدنی خوبی داشته باشد.

برای ورود به این شغل می توانید دوره های فنی موجود را گذرانده و سپس به صورت کارآموزی نزد یک استاد کار مدتی شاگردی کنید. در این شغل مانند بسیاری از مشاغل فنی، تجربه بسیار مهم می باشد.

ساعت کاری برق کار، اگر در جایی استخدام باشد، به صورت تمام وقت است. در برخی از حوزه ها که نیاز به کنترل شبانه روزی است،  گاهی شیفت های شب نیز دارد. اگر برق کار به طور مستقل کار کند و مغازه داشته باشد، ساعت کاری منعطفی داشته و خود او آن را تعیین می کند. بسته به نوع کار، محل کار برق کار می تواند داخل ساختمان ها، کارخانجات و یا در فضاهای بیرونی باشد.
  
در ادامه برای آشنایی بیشتر با شغل برق کاری اطلاعات کاملی در زمینه وظایف، مهارت و دانش مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، فرصت های شغلی و بازار کار و میزان درآمد برق کار ارائه می شود.     

وظایف برق کار

این متخصصان می توانند در زمینه های مختلف از برق کشی ساختمان منازل تا انجام کارهای برقی پروژه های بزرگ مهندسی فعالیت کنند. برق کار مسئول نصب، بازرسی و تست تجهیزات، اطمینان یافتن از عملکرد درست سیستم های برقی، یافتن و رفع عیوب موجود می باشد.

وظایف برق کار عبارتند از :

  • طراحی و نصب سیستم های برقی و روشنایی

  • بررسی و حفاظت از سیستم های الکتریکی و اطمینان یافتن از درست و ایمن کار کردن آنها

  • نصب و سیم کشی مدارهای سیستم دزدگیر و دوربین مداربسته

  • طراحی، نصب و سیم کشی سیستم اعلام حریق

  • نصب و سیم کشی تجهیزات حفاظتی

برق کار صنعتی کارهای تخصصی زیر را انجام می دهد :

  • نصب و سیم کشی تابلوهای توزیع برق

  • نصب و سیم کشی مدارهای الکتریکی

  • راه اندازی و تعمیر موتورهای الکتریکی

  • نصب و سیم کشی دستگاه های حفاظتی

  • آشنایی با تجهیزات ایمنی و حفاظتی

 

مهارت و دانش مورد نیاز

  • مهارت های عملی خوب

  • توانایی کار مطابق با نقشه های فنی، طرح های ساختمانی و نمودارهای سیم کشی

  • توانایی کار با دقت و تمرکز زیاد و به صورت سازمان یافته و ایمن

  • توان انجام کار در ارتفاع، فضاهای محدود و شرایط آب و هوایی مختلف

  • مهارت های ارتباطی مناسب

  • توانایی کار تیمی به خصوص در پروژه های بزرگ

  • آگاهی از اصول و دستورالعمل های ایمنی در کار

  • توان بدنی مناسب

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل برق کاری

شما می توانید این کار را به صورت کاملا تجربی و نزد یک استاد ماهر برقکار یاد بگیرید.

برای آموزش حرفه ای در این شغل می توانید پس از گذراندن سال اول دبیرستان وارد شاخه کار و دانش (رشته های برق صنعتی، برق ساختمان ، تعمیر ماشین آلات الکتریکی و تابلوسازی برق صنعتی)  یا فنی و حرفه ای (رشته های الکترونیک یا برق و الکتروتکنیک) شوید. افراد علاقه مند نیز می توانند در این رشته ها تا مقطع کاردانی یا کارشناسی به طور ناپیوسته در دانشگاه ها ادامه تحصیل دهند.

همچنین یک راه سریع و زودبازده برای ورود به این شغل، یادگیری برق کاری به کمک محصولات آموزشی موجود می باشد که به کمک آنها در وقت و هزینه شما بسیار صرفه جویی می شود.

فرصت شغلی و بازارکار برق کار

برق کار می تواند با توجه به حوزه تخصصی خود در کلیه کارخانه ها و مراکز صنعتی، اماکن اداری، تجاری و مسکونی کار کند. هرچه در کارش ماهرتر باشد، امکان ورود به پروژه های بزرگ برای او بیشتر می شود. بسیاری از برق کاران به صورت مستقل کار کرده و برای خود کسب و کاری را به راه انداخته اند.

با توجه به نیاز همیشگی به صنعت برق در مصارف خانگی، اداری، تجاری و صنعتی، می توان به این نتیجه رسید که برای برق کاران بازارکار خوبی وجود دارد. همچنین آینده شغلی مناسبی پیش روی آنها می باشد. البته مسلم است هرچه برق کار متخصص تر و با تجربه تر باشد، کار با کیفیت تری انجام دهد و برخورد مناسبی با مشتریان و همکاران داشته باشد، فرصت های شغلی بهتری برای او وجود خواهد داشت و یا در کارخود پیشرفت خوبی خواهد کرد.

وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :

آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام برق کارها بین سال های 2010 تا 2020، رشد 23 درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل 14 درصد می باشد.

استرالیا – در بازه زمانی 5 سال گذشته میزان استخدام این شغل  رشد 21.6 درصدی داشته و در آینده رشد بسیار زیاد برای آن پیش بینی می شود.

 

میزان درآمد برق کار

برق کاری در کشور، چه عمومی و چه صنعتی، از درآمد خوبی برخوردار است. هرچه برق کار تخصص و تجربه بیشتر و کیفیت کار بهتر داشته و مهارت ارتباطی خوب و انصاف در کار داشته باشد، در کار خود موفق تر بوده و به درآمد بیشتری نیز می رسد.

درآمد شغل برق کاری در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :

آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل 48.250 دلار (برای همه مشاغل 33.840 دلار) در سال 2010 و مطابق با آخرین آمارها در سال 2013، 49,200 دلار بوده است

استرالیا – متوسط درآمد سالانه این شغل 57.600 دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.

انگلستان –  متوسط درآمد سالانه این شغل در ابتدای دوره کارآموزی سالانه 12.000 دلار، برای افراد تازه کار بین 26.000 تا 30.000 دلار و برای افراد باتجربه بین 35.000 تا 45.500 دلار می باشد.

شخصیت های مناسب این شغل

در یک انتخاب شغل صحیح و درست، عوامل مختلفی از جمله ویژگی های شخصیتی، ارزش ها، علایق، مهارت ها، شرایط خانوادگی، شرایط جامعه و … برای هر فرد باید در نظر گرفته شوند. یکی از مهم ترین این عوامل ویژگی های شخصیتی می باشد. شناخت درست شخصیت هر فرد فرآیندی پیچیده و محتاج به تخصص و زمان کافی است. البته هر فردی ویژگی های منحصربه فرد خود را دارد، حتی افرادی که به نوعی تیپ شخصیتی مشابه دارند، باز هم در برخی موارد با یکدیگر متفاوت هستند.

به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.

شخصیت های مناسب این شغل بر اساس شخصیت شناسی MBTI :

ISTJ   این تیپ شخصیتی از دقت بالایی برخوردار است و دارای مهارت های فنی خوبی می باشند.

ISFJ این تیپ شخصیتی توجه زیادی به جزئیات داشته و با زندگی روزمره سروکار دارد.

ESTP این تیپ شخصیتی از اطلاعات فنی خوبی برخوردار بوده و به خوبی می تواند با ابزارهای مختلف کار کند. او بیشتر مایل است برای خود کار کند.

برقکاری ساختمان در لاهیجان

انجام پروژه های  صفر تا صد ساختمانی در لاهیجان سیم کشی برق و رفع اتصالی – سیم کشی تلفن و رفع خرابی -نصب آنتن مرکزی – نصب و تعمیر لامپ، چراغ و لوستر – نصب و تعویض کلید و پریز – نصب و تعمیر سنسور و تایمر مشاعات – نصب  دوربین – نصب و تعمیر آیفون

  ۰۹۱۱۱۴۳۶۰۷۷      ۰۹۱۱۱۴۳۶۰۷۷

دیدگاهتان را بنویسید